Concreeto

Begeleidingstraject

Type of work

Concept

Copy

Projectmanagement

Concreeto GO!’ is een initiatief wat we hebben bedacht en opgezet voor onze klant Concreeto, waarmee we Rotterdamse jongeren beter begeleiden en meer kans op een geschikte plek op de arbeidsmarkt geven.

Foto van interview

Jeugdwerkloosheid in Rotterdam

Volgens de Rotterdamse Rekenkamer schiet Rotterdam tekort bij het aanpakken van de jeugdwerkloosheid. Deze conclusie werd getrokken in het (in januari 2019 verschenen) rapportWerk aan de winkel. Slechts één op de tien werkloze jongeren in Rotterdam wordt door de gemeente naar werk of school begeleid. Dat is zonde, want er liggen zoveel kansen in de mooie havenstad!

Teamfoto van Concreeto collega's
Groepsfoto in haven

Duwtje in de goede richting

Soms kan het moeilijk zijn om een (nieuwe) baan te vinden. Door omstandigheden lukt het niet iedereen om een vooropleiding af te ronden of de nodige ervaring op te doen. Samen met een jobcoach en andere partners steekt Concreeto een helpende hand uit naar Rotterdamse jongeren die dat nodig hebben. Ze begeleiden een kleine groep deelnemers (18 tot 35 jaar) actief bij het zoeken naar én houden van een baan. Concreeto biedt ze, naast actieve begeleiding van een jobcoach, ook de mogelijkheid tot het behalen van certificaten en een proefweek werken mét behoud van uitkering.

Verbinding met partners

Het initiatief heeft niet alleen een positieve werking op de regio Rotterdam, maar ook de werksfeer bij Concreeto gaat er van omhoog; collega’s zijn trots en het helpen van anderen geeft energie. Daarnaast is de uitzendbranche van nature een zakelijke wereld en helpt het intitiatief Concreeto meer verbinding te maken met haar partners.

Wil je verder praten?

Bo leert je graag vrijblijvend kennen.

bo@teamschwung.nl