Impact sessie

Met onze impact sessie helpen we jou en je collega’s met een frisse blik op weg. Zodat jullie invulling kunnen geven aan een maatschappelijk doel.

Positieve impact maken.

Bij Schwung snappen we dat je dat belangrijk vindt. Hoewel het soms lastig kan zijn om daar handen en voeten aan te geven. Daarom helpen we je graag een handje, en voetje. Onze impact sessie duurt één dagdeel en ziet er als volgt uit.

1. De walk & talk

We laten ons inspireren door de natuur en frisse lucht. Tijdens een wandeling van één uur gaan we in gesprek over de maatschappelijke issues die van invloed zijn op jouw bedrijf. Misschien zijn er duurzame uitdagingen of is bijvoorbeeld sociale hulp in jouw omgeving hard nodig. Waar kan jouw organisatie een positieve bijdrage aan leveren?

2. De betekenismix

De richtingen die tijdens de walk & talk zijn besproken, worden in kleinere teams uitgewerkt. We kijken naar de mogelijke richtingen als nieuwe proposities en bepalen aan de hand van de 4 strategieën van de ‘betekenismix’ hoe die binnen jullie bedrijf zouden passen. We onderscheiden hierin vier mogelijke strategieën, die beschrijven hoe de maatschappelijke betekenis verankerd kan worden in jouw organisatie.

3. Lunch presentatie

De uitkomsten worden plenair gepresenteerd tijdens een gezonde lunch. De lunch is hét moment om de uitgewerkte maatschappelijke proposities luchtig te bespreken en er kritische vragen bij te stellen.

4. De 'purpose punchline'

Na de lunch formuleren we een uitdagende en ambitieuze maatschappelijke propositie dat inspireert en om creatieve oplossingen vraagt. We vatten die maatschappelijke propositie samen in de ‘Purpose Punchline’. Dit is één samenvattende zin waarin we het issue én het ingenomen standpunt van jouw organisatie benoemen. Nu zijn jullie klaar om zelf aan de slag te gaan!


Impact sessie boeken?

De impact sessie geeft jou en je collega’s nieuwe energie en de lunch geeft je een volle buik. We begeleiden de sessie met twee personen en we staan een dagdeel voor je klaar. Hier rekenen we 1.390 euro voor, 10% van dit bedrag doneren wij aan een goed doel van jouw keuze! 


Wij zorgen ook voor de lunch en je mag zoveel collega’s meenemen als je zelf wilt! De externe locatie is optioneel en exclusief, die zoeken we samen vooraf uit. Good to know: we hebben maximaal 2 impact-sessies per maand beschikbaar.

Wil je verder praten?

We leren je graag vrijblijvend kennen. Bel of mail Michael.

Studiofoto van Michael