Privacy Statement

Om jou een zo goed mogelijke ervaring te leveren verwerken wij persoonsgegevens. Jouw privacy is daarbij voor Schwung van cruciaal belang. Wij zetten alles op alles om jouw gegevens volgens de relevante wet- en regelgeving te verwerken. In deze verklaring leggen we je uit hoe wij dat doen. Ook kom je te weten welke gegevens we van je gebruiken om onze dienstverlening te faciliteren, wat daar mee gebeurt en hoe je jouw gegevens kunt wijzigen of laten verwijderen.

Laatst gewijzigd op: 30-03-2021

Schwung BV, gevestigd aan Dr. Kuyperkade 28

3142GC Maassluis, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

 

Contactgegevens:

https://www.teamschwung.nl

Dr. Kuyperkade 28

3142GC Maassluis

 

Mocht je vragen, opmerkingen of klachten omtrent de privacy hebben dan kun je mailen naar hallo@teamschwung.nl

De volgorde van de inhoud van deze verklaring is als volgt:

  1. Wat zijn persoonsgegevens nu eigenlijk?

  2. Welke gegevens gebruiken jullie dan?

  3. Waarom gebruiken jullie die gegevens?

  4. Hoe lang bewaren jullie mijn gegevens?

  5. Hoe zit dat met die cookies?

  6. Zijn er nog andere partijen bij betrokken?

  7. Kan ik mijn gegevens aanpassen of verwijderen?

  8. Hoe houden jullie rekening met mijn privacy?

  9. Waar kan ik meer informatie vinden over privacy en de wetgeving daaromheen?

1. Wat zijn persoonsgegevens nu eigenlijk?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die betrekking hebben op een persoon. Het gaat hier om gegevens die over een (levend) persoon gaan, en waarmee deze persoon geïdentificeerd kan worden. Hieronder vallen ook gegevens die, wanneer ze samengevoegd worden, kunnen leiden tot de identificatie van een persoon, denk bijvoorbeeld aan iemands e-mailadres, woonadres, geboortedatum en zelfs een IP-adres. Ook een zakelijk e-mailadres kan onder persoonsgegevens vallen, mits deze gebruikt wordt door één persoon.  

De Europese wetgeving (AVG) maakt onderscheid tussen persoonsgegevens zoals bovengenoemde voorbeelden, en iets wat men ‘bijzondere persoonsgegevens’ noemt. Bijzondere persoonsgegevens slaan op gevoelige gegevens zoals iemands afkomst, politieke voorkeur, seksualiteit of levensovertuiging.

2. Welke gegevens gebruiken jullie dan?

De gegevens die Schwung gebruikt zijn de volgende; voornaam, achternaam en e-mailadres. Verder wordt er gebruik gemaakt van cookies en de data die daarbij verzameld wordt, zie voor meer informatie daarover het kopje “Hoe zit dat met die cookies?” Voor meer info over onze partners en hun privacyverklaringen, zie: “Zijn er nog andere partijen bij betrokken?” 

 

Schwung gebruikt geen bijzondere persoonsgegevens.

3. Waarom gebruiken jullie die gegevens?

Schwung BV verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Verzenden van onze nieuwsbrief.
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren.
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten.
  • Schwung BV analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren.

4. Hoe lang bewaren jullie mijn gegevens?

Schwung BV bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Mocht je willen dat wij de gegevens eerder verwijderen dan kan je dat vragen door contact met ons op te nemen. Deze gegevens verwijderen we zo snel mogelijk en in ieder geval binnen 4 weken. De meeste cookiegegevens worden niet langer bewaard dan de sessie die je op onze website hebt, zodra je de Schwung-website afsluit, worden die cookies verwijderd. De gegevens die Google Analytics met cookies verzamelt worden na 26 maanden automatisch verwijderd. Deze 26 maanden gaan in na je laatste bezoek. Meer details hierover vind je in het antwoord op de volgende vraag.

5. Hoe zit dat met die cookies?

Wij gebruiken cookies om gegevens te verzamelen en gebruiken die nodig zijn voor een prettige ervaring op onze website. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die uitgewisseld worden tussen onze website en jouw apparaat. Onze website kan zo bepaalde dingen opslaan en onthouden. De website kan dan bijvoorbeeld herkennen dat jij voor de tweede keer een bepaalde pagina bezoekt.

 

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) maken een onderscheid tussen functionele en analytische cookies. Functionele cookies zijn noodzakelijk voor een werkende website. Analytische cookies worden vaak ingezet om te kunnen onderzoeken hoe een website gebruikt wordt, om vervolgens op basis daarvan te optimaliseren. Deze cookies zijn ook toegestaan, mits ze een minimale impact hebben op de privacy van de gebruiker. 

 

Schwung gebruikt beide soorten cookies. Hieronder vind je een overzicht van de cookies die op onze website gebruikt worden:

 

WordPress

Wat het is: WordPress is het framework waar de website op gebouwd is.

Type: functioneel.

 

Google Analytics

Wat het is: een webanalyse-service van Google die het verkeer op de Schwung website volgt en rapporteert.

Type: analytisch.

6. Zijn er nog andere partijen bij betrokken?

Wij werken samen met verschillende externe partijen. Hieronder vind je welke dat zijn, en wat ze voor ons betekenen. Tevens kun je via de links direct de privacyverklaring van die partijen vinden, zodat je ook kunt zien hoe zij met jouw gegevens omgaan. 

Google

Zoals hierboven aangegeven, staan er cookies van Google Analytics op de Schwung-website. Google Analytics verzamelt gegevens over hoe de website presteert. Deze gegevens gebruiken wij om onze website te optimaliseren en voor verdere marketingdoeleinden. Uit de informatie weten wij wat voor soort bezoeker uit welke regio de website bezoekt. Ook worden er gegevens verzameld over hoe de gebruiker zich beweegt op de website. De gegevens over de locatie van de bezoeker heten “IP-geolocation”, dit houdt in dat met behulp van je IP-adres wordt bepaald vanuit welke regio je de website bezoekt. Schwung heeft een verwerkersovereenkomst met Google Analytics. Ook is op de website van Schwung ingesteld dat je IP-adres wordt geanonimiseerd op jouw apparaat, Google heeft dus geen inzage in jouw IP-adres.

Alles over het privacybeleid van Google vind je hier: https://policies.google.com/privacy

Mailchimp

Mailchimp wordt gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief, hiervoor zijn je naam en mailadres opgeslagen in het systeem. Schwung kan deze gegevens ook inzien. 

Op de website van Mailchimp kun je meer informatie vinden over het privacybeleid: https://mailchimp.com/legal/privacy/

7. Kan ik mijn gegevens aanpassen of verwijderen?

Als je je gegevens wilt opvragen, aanpassen, of zelfs helemaal laten verwijderen, kun je mailen naar hallo@teamschwung.nl. Je gegevens worden dan binnen de wettelijke termijn van één maand gewist uit onze systemen. Uiteraard ben je ook altijd welkom om contact op te nemen voor meer uitleg over onze privacyverklaring.

8. Hoe houden jullie rekening met mijn privacy?

Wij doen ons uiterste best om jouw gegevens volgens de meest recente wet- en regelgeving te verwerken. Intern controleren en testen wij of wij aan de internationale en nationale maatstaven voldoen.

 

Alle verzamelde gegevens worden op goed beveiligde systemen opgeslagen, bij ons of bij onze partners. Deze gegevens zijn alleen inzichtelijk voor de mensen bij Schwung die deze direct nodig hebben bij de uitvoer van hun werk. Alle gegevens zijn alleen beschikbaar voor medewerkers die daartoe bevoegdheid hebben, dit wordt gewaarborgd doordat alleen personen met de juiste inloggegevens toegang hebben. De gegevens worden alleen gebruikt voor rechtmatige doeleinden en worden niet langer bewaard dan nodig voor deze doeleinden. Alle communicatie die tussen jou en onze website loopt, gaat over een beveiligde verbinding. 

 

Uiteraard staan we altijd open voor suggesties, vragen, of klachten. Daarvoor kun je mailen naar hallo@teamschwung.nl.

9. Waar kan ik meer informatie vinden over privacy en de wetgeving daaromheen?

Hieronder vind je een aantal links, op die pagina’s kun je meer te weten komen over jouw rechten omtrent je privacy.

 

De Autoriteit Persoonsgegevens is de privacywaakhond van Nederland. Deze instantie controleert en adviseert zowel de overheid als zakelijk Nederland. Op deze website kun je ook een klacht of melding indienen wanneer je het idee hebt dat iets niet in orde is: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/

 

De onderstaande link verwijst je naar de website van ACM, de Autoriteit Consument & Markt. ACM zet zich in om consumenten te beschermen tegen inbreuken op privacy en andere problemen die consumenten kunnen hebben met bedrijven. Op deze pagina staat meer informatie over cookies en de plichten van bedrijven daarbij: https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/telecommunicatie/internet/cookies


Meer informatie over de nieuwe Europese wetgeving over gegevensverwerking, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, of: GDPR in het Engels) vind je op de website van de Europese Unie: https://europa.eu/youreurope/business/dealing-with-customers/data-protection/data-protection-gdpr/index_nl.htm