Techniek College

Videoproducties

Type of work

Concept

Videoproductie

Dat er tekort is aan techniekstudenten is inmiddels een welbekend probleem. Wat minder bekend is, is dat techniek net even wat meer is dan lassen en boren. Techniek is hot en innovatief!

Video afspelen

Stigma veranderen

Het Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van het Zadkine en het Albeda. Al geruime tijd mogen wij verschillende videoproducties oppakken om het stigma rondom techniek te veranderen en studenten te werven voor de technische opleidingen.

Behind the scene foto

Uitlegvideo online studeren

Met de komst van de covid-pandemie nam ook het ‘online leren’ een vluchtige intrede. Daarbij horen ook gedragsregels welke in een gewoon tekstdocument behoorlijk saai over kwamen. Vanuit de student gedacht is het een betere optie om die gedragsregels te verfilmen. Zo hebben we de regels kort en krachtig verfilmd en met behulp van een energieke presentatrice overgedragen op de studenten. We zijn hierin verantwoordelijk geweest voor het projectmanagement, de productie, de animaties en de volledige bewerking.

Complete videoproducties

‘Wat kan ik met deze opleiding?’, het is een terechte vraag die veel (potentiële) studenten zichzelf stellen. Om deze vraag te beantwoorden besloten we casus video’s te gaan maken. Dit zijn video’s waarin we studenten van het Techniek College volgen tijdens hun stageperiode. We krijgen hierin een kijkje achter de schermen bij technische bedrijven en zien hoe de student zich manifesteert in het beroepsveld. Schwung is hierin verantwoordelijk  voor het totaalplaatje. Van animaties en taglines tot de productie, de bewerking en het contact met de student, we pakken het dus bijna volledig uit de handen van het Techniek College.

Vind je video interessant?

Danique vertelt je er alles over.

Danique team schwung